Razvedrilo na zabavi: Najboljše igre, ki jih lahko poskusite

small article image

Skrbeti, da se gosti zabavajo skozi celotno zabavo z večerjo, je nujno zlo vsakega dobrega gostitelja, čeprav je obenem lahko velik izziv – zlasti če si na vso silo prizadevate skrbeti, da bodo kozarci vedno polni, da bo pogovor ves čas tekel in da bo prezentacija jedi popolna.

Da bi se temu izognili, vam ponujamo nekaj idej za razvedrilo, ki bodo poskrbele za pravšnjo mero zabave, živahnosti in seveda hrane.

IGRA Z IMENI

Ta preprosta igra za pripravo zahteva zelo malo časa ali truda. Pred pričetkom zabave na listke zapišite nekaj imen slavnih oseb (odvisno od števila gostov). Te osebe so lahko resnične ali fiktivne, dokler gre za znana imena.

Listke obrnjene navzdol položite pod krožnik vsakega gosta. Nato v delu večera, ko se pojavi zatišje (ali morda takrat, ko morate na hitro stopiti v kuhinjo, da dokončate glavno jed), pričnite igro, tako da enemu izmed gostov naročite, da dvigne krožnik in svoj listek pošlje naokrog drugim gostom, ne da bi ga pogledal. Gost, ki je na vrsti, mora nato uganiti identiteto slavne osebe na listku, tako da ostalim gostom postavlja nenavadna vprašanja.

Natisnite in izrežite listke z imeni slavnih oseb, da poživite zabavo.

ZABAVNE IGRE S FOTOGRAFIJAMI

Zagotavljamo, da bo vaš večer nepozaben v vsakem pomenu besede, če boste ob dekoracijo na sredi mize položili nekaj fotoaparatov ali mobilnih telefonov. Verjemite, to je odličen način, kako zabavati goste.

Medtem ko v kuhinji mrzlično pripravljate hrano, lahko gosti med sabo posnamejo zabavne fotografije, ki jih lahko kasneje razvijete in jih podarite prijateljem v spomin. Lahko pa uporabite tudi polaroidni fotoaparat, ki ima odličen retro učinek in omogoča, da si fotografije ogledate skorajda takoj.

Poskusite ustvariti nekaj sila smešnih posnetkov z našim izzivom za zabavne fotografije, ki jih lahko natisnete.

UGANI VINO

Ta preprosta igra je idealna, če so med vami gosti, ki se imajo za vinske strokovnjake. Vsakega gosta prosite, da s sabo prinese steklenico vina, s katerih odstranite etikete, in nato vsake toliko servirajte vzorec vsakega vina.

Proti koncu večera prinesite etikete skrivnostnih vin in goste pozovite, da poiščejo prave pare etiket in vin – tako boste kar hitro ugotovili, kdo zna ločiti med Chablisom in Chardonnayjem.

Gostom lahko daste majhne beležnice in pisala, da si kaj zapišejo o vinih, ki jih boste servirali, vložek pa lahko povečate, tako da za nagrado ponudite steklenico vina. Samo ne pozabite ohraniti kozarcev čistih in sijočih, da bodo igralci lahko občudovali barvo vsakega posameznega vina.

Da igra ne bo prezahtevna, gostom natisnite nekaj kopij naših beležnic za vina in ocenjevalnih lestvic.

NA VEČERJO K PRIJATELJEM

Oboževalci te nadvse smešne, kulinarično obarvane TV-oddaje (Come Dine with Me) bodo nedvomno vedeli, za kaj se gre, zakaj torej ne bi te zabavne uspešnice poustvarili med prijatelji? Izmenično gostite zabave z večerjo in se med sabo ocenjujte na lestvici od 1 do 10, za oceno pa uporabite glavne kriterije iz oddaje:

  • Prezentacija hrane
  • Kakovost hrane
  • Trud in kompleksnost menija
  • Gostitelj in razvedrilo

Če pa menite, da ste kos tudi malce bolj zahtevnim nalogam, lahko zabavo z večerjo za spomin tudi posnamete – povrhu tega pa lahko vsak prispeva še manjšo vsoto denarja, skupek pa porabite za nagrado za zmagovalca.

Deliti: