Kako pripraviti nepozabno slavnostno zabavo

small article image

Najsi slavite zaključek šolanja, krst, zaroko, rojstni dan, obletnico ali katero drugo priložnost – ko organizirate posebno zabavo z večerjo, je nekaj povsem običajnega, če želite prekositi sami sebe. Da pa bo vaša slavnostna zabava zares nepozabna, vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov.

Ponudite različne možnosti menija. Naj bo vaša zabavo z večerjo nekaj zares posebnega, tako da pripravite posebej prirejen meni, ki ga gostom pošljite že vnaprej. Ponudite toliko različnih možnih jedi, kolikor menite, da jih boste lahko pripravili – dvoje različnih možnosti za vsako jed je vedno dobra odločitev.

Goste prosite, da vam pravočasno sporočijo, kaj so izbrali, tako da boste lahko kupili prave količine sestavin, pa tudi sebi boste vse skupaj olajšali, če boste ponudili jedi, ki jih je mogoče delno pripraviti ali skuhati vnaprej oz. hitro pripraviti na večer dogodka. Gosti lahko menije obdržijo kot spominek.

Večer tematsko obarvajte. Vaš večer se bo tematsko najverjetneje vrtel okrog priložnosti, ki jo slavite; zakaj torej ne bi bili malce ustvarjalni in poskrbeli, da bo dekoracija mize odražala to priložnost?

Na primer, če prirejate zabavo ob zaključku šolanja, poskusite prtičke zviti, da bodo videti kot spričevala, in nato nanje privežite še pentlje iz svetlih trakcev. Prtički in namizni tekači lahko odražajo tradicionalne barve univerze, kartice pa lahko oblikujete v akademskem slogu, da bodo videti kot beležnice.

Ustvarite individualne dekoracije pogrinjkov. Da bodo pogrinjki odražali še več šarma, jih lahko dodatno okrasite s posameznimi dekoracijami. To lahko najbolj preprosto in varčno storite tako, da uporabite stare stekleničke za parfum (v poštev pridejo tudi majhni kozarci ali stekleničke za olivno olje), ki jih uporabite kot vaze za travniške cvetlice s sladkobnim vonjem.

Eksperimentirajte z nenavadnimi pogrinjki. Namesto za tradicionalne pravokotne pogrinjke se raje odločite za kaj bolj neobičajnega. Okrasni papirnati prtički so čudovita alternativa in so videti očarljivo, ko jih postavite pod stekleni namizni pribor – tako še krožnik daje vtis, kakor da je poln umetelnih vzorcev. Prednost uporabe papirnatih pogrinjkov oz. prtičkov je ta, da jih lahko natisnete in nanje kaj napišete ali celo dodate sliko, zaradi česar so idealni za spominke, ki jih je mogoče vzeti s sabo domov.

Gostom podarite majhne priboljške. Ti so lahko kar koli, od majhnih škatlic pralin pa vse do miniaturnih dišečih sveč. Če pa ste pripravljeni vložiti več časa, lahko ustvarite čudovite kozarce z aromatiziranim sladkorjem – popoln priboljšek za gurmanske goste.

Za pripravo teh lahko uporabite suhe sestavine, kot so stroki vanilje oz. kakavova ali kavna zrna, lahko pa se odločite tudi za sveže sestavine, kot je limonina ali pomarančna lupinica, lahko pa tudi vejice sivke; slednje boste morali čez noč posušiti na peki papirju.

Neprepustno posodico (majhen stekleni kozarec za vlaganje bo še najboljši) preprosto napolnite s sladkorjem, preden ga prepojite z izbrano sestavino. Celoten postopek traja nekaj dni, a na koncu boste imeli slasten, prefinjeno aromatiziran sladkor, ki ga lahko gostom podarite v steklenih, s privlačnimi trakci okrašenih steklenih kozarčkih.

Deliti: