Priprava popolnega pogrinjka

small article image

Priprava popolnega pogrinjka za zabavo z večerjo

Sestavljanje navdihujočega menija in seznama zabavnih gostov sta morda vaši največji prioriteti, ko načrtujete popolno zabavo z večerjo, a pogosto so majhne podrobnosti, kot je denimo priprava pogrinjka, tiste, ki naredijo večer zares nekaj posebnega. Poiščite navdih v naših preprostih, a zelo stilskih predlogih za pripravo pogrinjka.

Kodeks in osnove

Čeprav se vam kodeksa ni treba držati prestrogo (ali upoštevati pretirana načela za pripravo fine večerje), obstaja nekaj osnovnih pravil, ki vam bodo olajšali pripravo elegantnega in privlačnega pogrinjka. Teh zlatih pravil je 6, in sicer:

  1. Hrana na levi, pijača na desni.
  2. Če uporabljate dodatne krožnike, mora biti vsak od teh prav tako na levi strani vsakega stola.
  3. Kozarci s pijačo morajo biti na desni strani pogrinjka, kamor spadajo tudi žlica za juho in noži.
  4. Kozarec za vodo mora biti neposredno nad nožem za glavno jed, tako da je kozarec za vino na njegovi desni.
  5. Desertni pribor lahko položite na eno ali drugo stran krožnika oziroma tik nad krožnikom, tako da žlica kaže v levo, vilice pa v desno.
  6. Poskrbite, da na obeh straneh krožnika hkrati ne bodo več kot 3 kosi pribora.

Da bo na mizi več prostora, lahko stranski krožnik položite na krožnik za glavno jed – tako ustvarite več prostora, pogrinjek pa je videti višji.

Prtički

IMG 3083

Pogrinjkom lahko pričarate pridih poletne svežine, tako da preprosto zvite prtičke okrasite z vejicami svežih zelišč ali s cvetovi.

 

Rožmarin ima čudovito dišečo aromo, enako dobra pa bo zaradi svoje živahne vijolične barve in poletnega vonja tudi sivka. Če želite pogrinjku dodati še osebno noto, okrog vejice z vrvico privežite kartonček, nanj pa zapišite imena gostov.

Če pa menite, da ste kos tudi malce bolj zahtevnim nalogam, lahko prtičke poskusite zložiti s tehniko vrtnice – barve lahko prilagajate glede na osebne želje.

Quill 2757

Pika na i

Bodi svetloba. Če zabavo z večerjo gostite v večernih urah, lahko toplo vzdušje ustvarite tudi tako, da pogrinjke okrasite denimo s svečami. To lahko storite tako, da pustite svečo plavati v majhnem steklenem kozarcu z manjšo količino vode in nekaj cvetovi travniških cvetlic. Kozarec lahko, potem ko boste postregli s hrano, preprosto premaknete nad krožnik.

IMG 3076 CROP

Kartončki z imeni. Ti so lahko preprosto kar natisnjeni kartončki, a naj vas ne bo strah uporabiti kanček domišljije. Na majhnih domačih zabavah so kartončki z začetnicami ali z izpisanimi imeni odlična ideja, kako ljudem pokazati, kje sedijo, obenem pa jim dati občutek, da ste si zanje vzeli čas.

Quill 2742

Malce neobičajna, a odlična ideja so tudi posamezne plošče s črkami iz igre Scrabble, ki so lahko dober uvod v igre po večerji; ob tem lahko zamaške v steklenicah za vino okrasite s trakci in karticami, s katerimi določite, kje kdo sedi, gosti pa jih lahko na koncu vzamejo s sabo domov.

IMG 3139

Deliti: